edame matlab....
مواد لازم برای شش نفربامیه ریز یك و نیم كیلوگرم
گوشت خورشی 500 گرم
گوجه فرنگی یك كیلو (یا رب گوجه فرنگی؛ 3 قاشق غذاخوری)
تمبر هندی 300 گرم (یك بسته)
پیاز بزرگ 2 عدد
سیر یك بوته
زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
ادویه یك قاشق مرباخوری
فلفل یك دوم قاشق مرباخوری
روغن مایع به مقدار لازم
روش تهیه
1- ابتدا تمبر هندی را در كاسه مناسب ریخته، روی آن آب كتری سرد شده بریزید؛ آن را بار گذاشته و اجازه دهید تا خیس بخورد.سپس پیازها را پوست گرفته و بعد از شستن به صورت خلالی خرد كنید. گوشت خرد شده را هم بشویید و داخل سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود. در این فاصله بوتهی سیر را داخل كاسهای حاوی آب سرد خیس كنید.
2- در یك قابلمهی مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را داخل روغن ریخته و اجازه دهید تا طلایی شود. حالا زرد چوبه را به آن اضافه كرده و بعد از تفت دادن، تكههای گوشت را بیندازید و همراه با پیاز تفت دهید.
3- سیرها را پوست گرفته، به همراه زردچوبه و فلفل و ادویه توسط هاون بكوبید و سپس آن را داخل گوشت در حال سرخ شدن بریزید و با آن تفت دهید. حالا گوجه فرنگیها را رنده كرده، داخل قابلمه بیفزایید تا همراه گوشت كمی سرخ شوند. بعد یك لیوان آب جوشیده سرد شده را داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
اگر میخواهید از رب استفاده كنید، ابتدا رب را در روغن گوشت تفت داده و سپس یك و نیم لیوان آب اضافه كنید.
4- در این فاصله بامیهها را شسته و برای آن كه له نشود، آنها را به صورت كله قندی برش دهید. بعد از آن كه گوشت پخته شد، بامیهها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه گوشت و سیر و پیاز و گوجه فرنگی یا رب كمی بپزد.
5- در مراحل آخر پخت، تمبر هندی را از صافی عبور دهید و شیرهی صاف شده را داخل قابلمه بریزید و بعد از آن كه خورش جا افتاد، شعله را خاموش كنید.
نكته
نكته 1: با توجه به این كه تمبر هندی شور است از صاف كردن نمك در مرحلهی اول پخت جلوگیری كنید.
نكته 2: از تمبر هندیای استفاده كنید كه رنگ آن روشن باشد در غیر این صورت رنگ خورش تیره میشود.
نكته 3: این خورش نباید خیلی آبكی باشد؛ پس، از اضافه كردن آب زیاد خودداری كنید.